MİYOM TEDAVİSİ İÇİN RAHİM ALINMASI GEREKRLİ DEĞİLDİR !! RAHİM KORUYUCU MİYOM AMELİYATI

Miyomlar, rahimi oluşturan düz kas hücrelerinden köken alan iyi huylu (benign) tümörlerdir. Kadınlarda pelvis bölgesinde en sık görülen tümörlerdir.
Miyomlar hangi şikayetlere neden olmaktadır?
- Gebelik ile ilişkili problemler ve düşük, tekrarlayan gebelik kayıpları,
- Anormal vajinal kanama (sık ve düzensiz adet görme),
- Adet miktarının çok artması ve adetin normalden uzun sürmesi,
- Kasık ağrısı,
- Cinsel ilişki sırasında ağrı,
- İdrar torbasına basıya bağlı sık idrara gitme, idrar yaparken zorlanma, idrar kaçırma,
- Kalın barsağa basıya bağlı kabızlık ve dışkılamada güçlük,
Miyomlar Kansere Dönüşür mü?
Miyomların kansere dönüşme ihtimali çok düşüktür ve dönüştüklerinde oluşan kansere sarkom veya leiomiyosarkom adı verilmektedir.
- Hızlı boyut artışı gösteren miyomlarda
- Menopoz sonrası büyümeye devam eden miyomlarda
- Karında ele gelen kitle şeklinde büyüyen ve dev miyom halini alan miyomlarda
- Yoğun vajinal kanama yapan miyomlarda,
kansere dönüşme riski akılda tutulmalıdır.
Kanser oluşumu halinde miyomların boyutu genelde hızlı artış göstermektedir. Bunun dışında anormal vajinal kanama belirtisi de sıklıkla olmaktadır.
Menopoz sonrasında büyümeye devam eden miyomlarda kanser riski artmaktadır. Menopoz sonrasında vajinal kanama durumunda da kanser ihtimali olabileceğinden bu belirtilerin oluşması mutlaka uyarıcı olmalıdır.
Rahim Koruyucu Miyom Ameliyatı Nedir?
Günümüzde, oldukça genç ve gelecekte çocuk istemi olan kadınlarda, çok büyük boyutlarda miyom görülmektedir. Bu hastaların en büyük korkusu rahimlerine oluşabilecek zarardır. Miyom çıkartılması sırasında rahimde oluşabilecek bir zarar veya rahimin tamamen alınması genç hastaların gelecekte anne olma hayallerini de yok etmektedir. Ancak, miyom boyutu ne olursa olsun, sadece miyomun çıkartılması mümkündür. Miyom tedavisi için rahimin alınması gerekli DEĞİLDİR. (Rahim Koruyucu Miyom Ameliyatı). Miyomun çıkartıldığı rahim dokusu çok katlı olarak dikilir. Rahime zarar vermeden yapılan bir miyom cerrahisi sonrası gebe kalmada hiçbir sıkıntı olmamaktadır. Bu nedenle miyom ameliyatlarında cerrahi tecrübe çok önemlidir. Miyom ameliyatını yapan cerrahın deneyimi daha az kanama ve rahimin korunması için büyük önem taşır. Miyom Ameliyatı İstanbul
Miyom Tedavisi İçin Rahim Alınması Gerekli DEĞİLDİR !!
Miyom boyutu ne olursa olsun, sadece miyomun çıkartılması mümkündür. Miyom tedavisi için rahimin alınması gerekli DEĞİLDİR. Rahim Koruyucu Miyom Ameliyat İstanbul.
Resimde, şehir dışından rahim koruyucu miyom ameliyatı için gelen bir hastamızın ameliyat fotoğrafı bulunmakta. Rahim tamamen miyomlar ile kaplı olduğu için, adet dönemlerinde bez bağlayacak kadar yoğun kanaması olan hastamıza, her adet döneminde kan trasnfüzyonu yapılması gerekiyormuş. Yaşı çok genç olan hastamızın en büyük korkusu, ameliyat sırasında rahminin alınması ve gelecekte çocuk sahibi olamamaktı. Ancak bu konuda cerrahi tecrübemizle hastamızın rahmine hiç bir zarar vermeden tam 30 adet miyom çıkartıldı. Rahim dokusu çift kat kapatıldı ve eski sağlamlığına ulaştırıldı. Böylece gelecekte oluşacak gebelik için hiç bir engel kalmadı. Cerrahi tecrübe, rahimin korunması için son derece önemlidir. Rahim koruyucu miyom ameliyatı ile ilgili detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirisiniz.

Miyom Tedavisi Nasıl Olmalıdır?
Miyomların ilaçla etkin tedavisi yoktur. En sık uygulanan yöntem miyomektomi; miyomun cerrahi olarak çıkarılmasıdır. Uygun olan durumlarda laparoskopik cerrahi (kapalı yöntem) ile miyomektomi ilk seçenek olmalıdır. Laparoskopik miyomektomi cerrahisi ile karın içerisinde yapışıklıklar daha az olmakta, ameliyat sonrası ağrı daha az olmakta, iyileşme daha hızlı olmakta ve karında büyük yara izi olmamaktadır. Ancak kapalı cerrahiye uygun olmayan hastalarda ise açık cerrahi (sezeryan kesisi ile) güvenle uygulanabilmektedir.
Miyom Ameliyatı Sonrası Gebelik Süreci
Başarılı bir miyom ameliyatı sonrasında gebelik açısından herhangi bir sıkıntı beklenmez. Zaman içerisinde rahim duvarı iyileşerek daha güçlü hale gelir. Bu sayede oluşacak bir gebelik durumunda duvar yeterli dirence kavuşmuş olur. Miyomektomi geçiren kadınların gebelik planlaması için, ameliyat sonrası 3 ila 6 ay beklemesi önerilir. Miyomektomi ameliyatı sonrası genellikle sezaryen doğum tercih edilir. Ancak rahim dışına yerleşen veya saplı miyom gibi rahim duvarına zarar vermeyen durumlarda normal doğum açısından sıkıntı bulunmaz.
KAPALI MİYOM AMELİYATI, İSTANBUL
Kapalı miyom ameliyatı, laparoskopik miyomektomi, rahim miyomlarının laparoskopi ile çıkartılmasıdır. Kapalı miyom ameliyatı, karında yara izi olmaması, iyileşmenin daha hızlı olması, kanamanın daha az olması ve operasyon sonrası ağrının daha az olması gibi açık ameliyatlara göre birçok avantaj sağlar. Günümüzde seçilmiş uygun hastalarda miyom cerrahisinde ilk seçilmesi gereken yöntem kapalı (laparoskopik) yöntemdir. Bu yöntemde miyomların çıkartılması için teknik tecrübe ve laparoskopik özel ekipmanlar gereklidir.
Kapalı Miyom Ameliyatı Cerrahisi Nasıl Uygulanır?
- Göbek etrafından yapılan yarım cm’lik bir kesi ile karın içerisi gaz ile şişirilir ve burden girilen kamera ile karın içerisi görüntülenir.
- Rahimden çıkartılan miyom, özel torba içerisine alınır ve karın dışarısına çıkartılır.
- Miyomun çıkartıldığı rahim dokusu dikilerek onarılır.
- Yumurtalık ve tüplere zarar verilmez.
- Açık cerrahide olduğu gibi karında büyük yara izi olmaz.
- Ameliyat sonrası karın içerisinde yapışıklıklar açık cerrahiye oranla çok azdır.
Kapalı Miyom Ameliyatı Fiyatları 2020
Kapalı miyom ameliyatı gerek cerrahi ekipman ve kullanılan malzemeler gerekse teknik olarak açık miyom ameliyatlarından çok farklıdır. Bu nedenle açık miyom ameliyatlarına göre nispeten daha pahalıdır. Ancak kapalı miyom ameliyatı sonrası hastalar daha hızlı taburcu olurlar ve işlerine daha hızlı dönerler. Karında büyük kesi olmadığı için ameliyat sonrası fıtık riski veya barsak yapışıklıkları gibi problemler kapalı cerrahide gözlenmez. Bu nedenle iş gücü kaybı daha azdır. Miyom ameliyatı fiyat bilgisi için bizi arayınız.
Doç.Dr.Gökhan BOYRAZ
Kadın Hastalıkları&Doğum ve
Jinekolojik Kanser Cerrahisi Uzmanı
